Pierwsza wojna światowa
Zawiera wycinki prasowe dotyczące: przebiegu pierwszej wojny światowej. - Postanowień traktatu wersalskiego z 1919 r. - Bitwy warszawskiej w 1920 r. - Polityki i sytuacji w Polsce po pierwszej wojnie
Giertych Maciej Kórnik c 2006 1495
Keywords: Polska; historia; polityka wewnętrzna; Europa; polityka; zagadnienia; Traktat 1919 r. wersalski