[Józef do Egiptu od braci przedany. |Varia prawnicze i polityczne z lat 1725-1731] (1731)
In effigiem serenissimi Ludovici Hessen-Homburg proncipis, k. 115v.
Rękopis obok ``Józefa'' zawiera wiersze polityczne, mowy i odpisy urzędowych dokumentów.
Keywords: Kamieniec Podolski; Lublin; Egipt; herb Rawa Rawicz; Literatura; miłość; pieniądze 16 w.; pijaństwo; Prawo polskie; sądy; zakony