Adreae Tricesii Equitis Poloni Sylvarum Liber Primus. Ad Reverendum et Multis Praeclaris Virtutibus Insigniem Virum Simonem Lugovium, Praepositum Mechoviensem etc. Studiosorum Patronum Munificum
Adreae Tricesii Equitis Poloni Sylvarum Liber Primus. Ad Reverendum et Multis Praeclaris Virtutibus Insigniem Virum Simonem Lugovium, Praepositum Mechoviensem etc. Studiosorum Patronum Munificum, k. 1-14.
Rękopis jest zręcznym fascimile z druku łudząco podobnym do przedruków homograficznych. Początkowo znajdował się nawet w dziale starodruków BK i jako taki został odnotowany u Estreichera. Tekst odpowiada opisowi tam zawartemu za wyjątkiem liczby kart.
Keywords: Literatura polska