``Wolne zdanie o skrypcie pod titułem |Respons Indiginie pruskiemu na wywiędzenie światu uszczerbku z niedotrzymanego pożytku z dotrzymanego indygenatu pruskiego wydanym [...]'' (1732)
``Epistola ad amicum de libello, sub titulo |Respons indigenie pruskiemu nuperedito 1697 transcripsi ex apographo Lindian-Daberhudtiano ao 1732 mens. 7bris'' k. 20-35
k. 1-4, 54-58 czyste
Keywords: Przywileje; Polska; Szlachta; prawo; Gdańsk (woj. pomorskie)