``Różne z akt łuckich i krzemienieckich 18 w.'' - akta procesów sądowych
``Wypis z Xiąg Ziemskich Powiatu Łuckiego'' [23.12 1775] [Ksiądz Bohdanowicz superior Konwentu Lwowskiego Ojców Misjonarzów pozywa Franciszka Ledóchowskiego byłego starostę włodzimierskiego i Antoniego Sobolewskiego chorążego wołyńskiego nowego własciciela o spłatę 70 000 złp] k. 101-102
a 1870
Keywords: Łuck; Krzemieniec; sądy 18 w.