Akta sądowe z archiwum Świeykowskich 18-19 w
``Nayiasnieyszey Jey Imperato[rowej?... Wypis z Xiąg Kontraktowych '' [16.01 s.s., 30.01 n.s.1796] [Jan Nepomucen Swieykowski zeznaje na rzecz Stanisława Szczęsnego Potockiego GAWK w sprawie dwukroć 100.000 złp.] k. 69
Mf 7952
Keywords: Sielnica; podróże 18 w.; sądy 18 w. koszty