Majątek Kórnicki (1689)
Proces z Szamockimi o wieś Białe Kobyłki inaczej Białki należącą do Pruszkowa w ziemi warszawskiej. (Retrospekcja od 1604).
zob. Inwentarz rękopisów B.K. z.2. sygn. 1901-1990
Keywords: Białe Kobyłki (Białki) inaczej Czajki Pruszków pow; Kórnik; Pruszków m. pow; Akta procesowe; Akta rodów spokrewnionych z właścicielami Kórnika.; Archiwalia staropolskie; Majątki ziemskie; Majętność Kórnicka.