``Nabytki ziorów rękopisów, książek, rycin itp. od osób prywatnych, drogą aukcji, od antykwariuszów. 1876-1897'' - Biblioteka Kórnicka; Neubner Paul, |Buchhandlung und Antiquariat Kolonia; Rivoli i Sp., |Zakład fotograficzny Poznań; Rosenthal's Ludwig, |Antiquariat Monachium; Scheible's J., |Buchhandlung Stuttgart; Schletter'sche |Buchhandlung (Franck & Weigert) Wrocław; Siegismund Karl, |Buchhandlung, Antiquariat und Verlag Berlin; Simmel & Co., |Buchhandlung Lipsk; Spirgatis M., |Buchhandlung Lipsk; Stargardt J. A., |Verlagsbuchhandlung Berlin; Taussig Isak, |Antiquariat, Buch-, Kunst- und Musikalienhandlung Praga; Towarzystwo ``Serbska Studowaca Młodosć'' Kamjenica (Chemnitz); et al.
Malinowska Helena, 1876, k. 1. - Mechow, z wykazem dokumentów pergaminowych Teofili z Działyńskich Szołdrskiej-Potulickiej przekazanych Bibliotece Kórnickiej z Sądu Powiatowego w Śremie, 1879, k. 26. - Miączyński Władysław, 1886, k. 86-87. - Neubner Paul, Kolonia 1892, (2), k. 208, 212. - Niedbalski B., 1887, k. 98. - Nowicki M., 1894, k. 242. - Orda Napoleon, 1879-1883, (5), k. 18-19, 33, 46-49, 52-53. -
Keywords: Berlin; księgarnia - Siegismund Karl; księgarnia - Stargardt J. A; Frankfurt n. M; księgarnia - Völcker Theodor K; Kamjenica |(Chemnitz); Towarzystwo ``Serbska Studowaca Młodosć''; Kolonia; księgarnia - Neubner Paul; Lipsk; Auction-Institut - Weigel Oswald; księgarnia - Simmel & Co; księgarnia - Spirgatis M; Monachium; księgarnia - Rosenthal Ludwig; Poznań; Zakład fotograficzny - Rivoli i Sp; Praga; księgarnia - Taussig Isak; Śrem; Sąd Powiatowy; Stuttgart; księgarnia - Scheible J; Wrocław; Verein für das Museum Schlesischer Altertümer; księgarnia - Schletter; Zbiory biblioteczne - |gromadzenie; Zbiory biblioteczne - |kupno; Zbiory biblioteczne - |wykaz nabytków