Galerie Florencji Uffizi i Pitti - arcydzieła malarstwa - Gregori, Mina. (``Arkady'', 2003)
Na s. 631-674 biogramy artystów.
Mina Gregori ; wprow. Antonio i Marco Chiarini.
Keywords: Malarstwo europejskie; Malarstwo włoskie; zbiory; Włochy; Florencja (Włochy); Galleria degli Uffizi; Galleria Pitti