Lata czterdzieste: Dyktanda - lem, Stanisław (Wydawnictwo Literackie, 2005)
Książce towarzyszy płyta wyd. z okazji zakończenia ``Dzieł zebranych'' Stanisława Lema
Stanisław Lem ; wybór i posł. Jerzy Jarzębski.
Keywords: Opowiadanie polskie; Poezja polska; Powieść polska