Dobry żur, kiej w nim szczur : dziedzictwo kulinarne Śląska w tekstach kultury /

Katalog
Nowe Druki
Pobierz opis bibliograficzny

Opis

  • Autor : ŚWITAŁA-TRYBEK, Dorota.
  • Tytuł : Dobry żur, kiej w nim szczur : dziedzictwo kulinarne Śląska w tekstach kultury / Dorota Świtała-Trybek, Lidia Przymuszała.
  • Współtwórca : Przymuszała, Lidia.
  • Adres wydawniczy: Opole : Uniwersytet Opolski, 2018.
  • Opis fizyczny: 303 s. : il. ; 24 cm.
  • Język : pol eng ger
  • Alfabet : Streszcz. ang., niem.
  • Oryginał : Streszcz. ang., niem.
  • Temat:
    • Folklor 18-20 w. Polska
    • Kuchnia śląska w literaturze 18-20 w.
    • Obyczaje 18-20 w. Polska
    • Kucharstwo 18-20 w. Polska
    • Śląsk 18-20 w.
    • Studia i Monografie - Uniwersytet Opolski ; nr 558

MARC

  • 001 a BK
  • 008 a 2019
  • 020 a 9788373958043
  • 041
    0
     
    a pol b eng b ger
  • 080 a 392.8(438)
  • 100
    1
     
    a ŚWITAŁA-TRYBEK, Dorota.
  • 245
    1
    0
    a Dobry żur, kiej w nim szczur : b dziedzictwo kulinarne Śląska w tekstach kultury / c Dorota Świtała-Trybek, Lidia Przymuszała.
  • 246
    3
    0
    a Dziedzictwo kulinarne Śląska w tekstach kultury.
  • 260 a Opole : b Uniwersytet Opolski, c 2018.
  • 300 a 303 s. : b il. ; c 24 cm.
  • 400 a Trybek, Dorota Świtała- zob. Świtała-Trybek, Dorota
  • 490
    1
     
    a Studia i Monografie / Uniwersytet Opolski, v nr 558 x 1233-6408 ;
  • 504 a Bibliogr., netogr. s. 283-[291].
  • 546 a Streszcz. ang., niem.
  • 650
     
    4
    a Folklor y 18-20 w. z Polska
  • 650
     
    4
    a Kuchnia śląska x w literaturze y 18-20 w.
  • 650
     
    4
    a Obyczaje y 18-20 w. z Polska
  • 650
     
    4
    a Kucharstwo y 18-20 w. z Polska
  • 651
     
    4
    a Śląsk y 18-20 w.
  • 700
    1
     
    a Przymuszała, Lidia.
  • 830
     
    0
    a Studia i Monografie - Uniwersytet Opolski ; v nr 558
  • 920 a 978-83-7395-804-3
  • 999 a RP d 20.12.31

Dublin Core

Egzemplarze

  • Sygnatura: Cz 23915/558