Pożywienie Kurpiów : jadło i napoje zwykłe, obrzędowe i głodowe /
Opis
- Autor : CHĘTNIK, Adam (1885-1967).
- Tytuł : Pożywienie Kurpiów : jadło i napoje zwykłe, obrzędowe i głodowe / Adam Chętnik.
- Adres wydawniczy: Kraków : Warszawa [etc.] : Polska Akademia Umiejętności ; Księgarnia Gebethnera i Wolffa, 1936 (Kraków : Drukarnia Uniwersytetu Jagiellońskiego pod zarządem Józefa Filipowskiego).
- Opis fizyczny: VIII, 134 s. : il., fot., rys., err. ; 24 cm.
- Język : pol
- Temat:
- Kuchnia kurpiowska historia.
- Prace Komisji Etnograficznej Polskiej Akademii Umiejętności ; nr 16
MARC
- 001 a BK
- 008 a 2020
- 041
0
- 100
1
- 245
1
0
a Pożywienie Kurpiów : b jadło i napoje zwykłe, obrzędowe i głodowe / c Adam Chętnik. - 260 a Kraków : a Warszawa [etc.] : b nakł.||Polska Akademia Umiejętności ; b skł. gł.||Księgarnia Gebethnera i Wolffa, c 1936 e (Kraków : f Drukarnia Uniwersytetu Jagiellońskiego pod zarządem Józefa Filipowskiego).
- 300 a VIII, 134 s. : b il., fot., rys., err. ; c 24 cm.
- 490
1
- 650
4
a Kuchnia kurpiowska x historia. - 830
0
a Prace Komisji Etnograficznej Polskiej Akademii Umiejętności ; v nr 16 - 999 a RP d 20.12.31
Dublin Core
Indeksy
- Sygnatura: Cz 2566/16
- Autor (Twórca): CHĘTNIK, Adam (1885-1967).
- Tytuł/nazwa obiektu : Pożywienie Kurpiów : jadło i napoje zwykłe, obrzędowe i głodowe /
- Wydawca:
- Miejsce:
- Data: 1936
- Język: pol
- Hasła przedmiotowe: Kuchnia kurpiowska historia.
Egzemplarze
Aby móc wypożyczyć książkę musisz mieć założoną kartę czytelnika
- Sygnatura: Cz 2566/16