Pożywienie Kurpiów : jadło i napoje zwykłe, obrzędowe i głodowe /

Katalog
Nowe Druki
Pobierz opis bibliograficzny

Opis

  • Autor : CHĘTNIK, Adam (1885-1967).
  • Tytuł : Pożywienie Kurpiów : jadło i napoje zwykłe, obrzędowe i głodowe / Adam Chętnik.
  • Adres wydawniczy: Kraków : Warszawa [etc.] : Polska Akademia Umiejętności ; Księgarnia Gebethnera i Wolffa, 1936 (Kraków : Drukarnia Uniwersytetu Jagiellońskiego pod zarządem Józefa Filipowskiego).
  • Opis fizyczny: VIII, 134 s. : il., fot., rys., err. ; 24 cm.
  • Język : pol
  • Temat:
    • Kuchnia kurpiowska historia.
    • Prace Komisji Etnograficznej Polskiej Akademii Umiejętności ; nr 16

MARC

  • 001 a BK
  • 008 a 2020
  • 041
    0
     
    a pol
  • 100
    1
     
    a CHĘTNIK, Adam d (1885-1967).
  • 245
    1
    0
    a Pożywienie Kurpiów : b jadło i napoje zwykłe, obrzędowe i głodowe / c Adam Chętnik.
  • 260 a Kraków : a Warszawa [etc.] : b nakł.||Polska Akademia Umiejętności ; b skł. gł.||Księgarnia Gebethnera i Wolffa, c 1936 e (Kraków : f Drukarnia Uniwersytetu Jagiellońskiego pod zarządem Józefa Filipowskiego).
  • 300 a VIII, 134 s. : b il., fot., rys., err. ; c 24 cm.
  • 490
    1
     
    a Prace Komisji Etnograficznej / Polska Akademja Umiejętności ; v nr 16
  • 650
     
    4
    a Kuchnia kurpiowska x historia.
  • 830
     
    0
    a Prace Komisji Etnograficznej Polskiej Akademii Umiejętności ; v nr 16
  • 999 a RP d 20.12.31

Dublin Core

Egzemplarze

  • Sygnatura: Cz 2566/16