Les recueils manuscrits des recettes de cuisine des XVIe et XVIIe siècles, conserves dans la collection "berlinoise" à la Bibliothèque Jagellonne de Cracovie, comme source du savoir sur la cuisine française de ladite periode : etude linguistique et culturelle, accompagnee de l'edition critique de textes /
Opis
- Autor : MOROZ, Sara.
- Tytuł : Les recueils manuscrits des recettes de cuisine des XVIe et XVIIe siècles, conserves dans la collection "berlinoise" à la Bibliothèque Jagellonne de Cracovie, comme source du savoir sur la cuisine française de ladite periode : etude linguistique et culturelle, accompagnee de l'edition critique de textes / Sara Moroz.
- Adres wydawniczy: Białystok : Wydawnictwo Prymat, Mariusz Śliwowski, 2018.
- Opis fizyczny: 462 s. : il. ; 24 cm.
- Język : fre eng pol
- Alfabet : Tekst fr. Streszcz. ang., pol.
- Oryginał : Tekst fr. Streszcz. ang., pol.
- Temat:
- Biblioteka Jagiellońska zbiory
- Język francuski słownictwo 16-17 w.
- Kucharstwo terminologia 16-17 w. Francja
- Kuchnia francuska 16-17 w.
- Książki kucharskie historia 16-17 w. Francja
- Rękopisy francuskie zbiory Polska
MARC
- 001 a BK
- 008 a 2021
- 020 a 9788376572352
- 041
0
- 080 a 811.133.1'373
- 100
1
- 245
1
4
a Les |recueils manuscrits des recettes de cuisine des XVIe et XVIIe siècles, conserves dans la collection "berlinoise" à la Bibliothèque Jagellonne de Cracovie, comme source du savoir sur la cuisine française de ladite periode : b etude linguistique et culturelle, accompagnee de l'edition critique de textes / c Sara Moroz. - 260 a Białystok : b Wydawnictwo Prymat, Mariusz Śliwowski, c 2018.
- 300 a 462 s. : b il. ; c 24 cm.
- 504 a Bibliogr. na s. 453-457.
- 546 a Tekst fr. Streszcz. ang., pol.
- 610
2
4
a Biblioteka Jagiellońska x zbiory - 650
4
a Język francuski x słownictwo y 16-17 w. - 650
4
a Kucharstwo x terminologia y 16-17 w. z Francja - 650
4
a Kuchnia francuska y 16-17 w. - 655
4
a Książki kucharskie x historia y 16-17 w. z Francja - 655
4
a Rękopisy francuskie x zbiory z Polska - 920 a 978-83-7657-235-2
- 999 a JS d 21.01.18
Dublin Core
Indeksy
- Sygnatura: 2111669
- Autor (Twórca): MOROZ, Sara.
- Tytuł/nazwa obiektu :
- Les etude linguistique et culturelle, accompagnee de l'edition critique de textes /
- recueils manuscrits des recettes de cuisine des XVIe et XVIIe siècles, conserves dans la collection "berlinoise" à la Bibliothèque Jagellonne de Cracovie, comme source du savoir sur la cuisine française de ladite periode : etude linguistique et culturelle, accompagnee de l'edition critique de textes /
- Wydawca: Wydawnictwo Prymat, Mariusz Śliwowski,
- Miejsce: Białystok :
- Data: 2018.
- Język: fre
- Indeks rzeczowy :
Egzemplarze
Aby móc wypożyczać musisz mieć założoną kartę czytelnika
- Sygnatura: 2111669