O warzeniu piwa, wyrabianiu octu, otrzymywaniu cukru z buraków, wydobywaniu krochmalu i przerabianiu go na cukier, wybijaniu olejów, i t.p. /
Opis
- Autor : BEŁZA, Józef (1805-1888).
- Tytuł : O warzeniu piwa, wyrabianiu octu, otrzymywaniu cukru z buraków, wydobywaniu krochmalu i przerabianiu go na cukier, wybijaniu olejów, i t.p. / przez Józefa Bełzę ; z uwagami praktycznemi nad warzeniem piwa przez Karola Kurka.
- Współtwórca : Kurek, Karol (1800-?).
- Adres wydawniczy: Warszawa : G. Sennewald, 1840.
- Opis fizyczny: 198, [10] s., 1 tabl. ; 19 cm.
- Język : pol
- Katalog : Estr. XIX Wydanie nowe t. 2, s. 169.
- Temat:
- Piwowarstwo narzędzia i maszyny 19 w.
- Piwowarstwo technologia 19 w.
- Piwowarstwo 19 w. Polska
- Bełza, Józef (1805-1888). Zasady technologii chemicznej gospodarskiej cz. 2
MARC
- 001 a BK
- 008 a 2022
- 041
0
- 100
1
- 245
1
0
a O warzeniu piwa, wyrabianiu octu, otrzymywaniu cukru z buraków, wydobywaniu krochmalu i przerabianiu go na cukier, wybijaniu olejów, i t.p. / c przez Józefa Bełzę ; z uwagami praktycznemi nad warzeniem piwa przez Karola Kurka. - 260 a Warszawa : b G. Sennewald, c 1840.
- 300 a 198, [10] s., 1 tabl. ; c 19 cm.
- 490
1
- 500 a Z 1 tablicą rycin.
- 510 a Estr. XIX Wydanie nowe c t. 2, s. 169.
- 650
4
a Piwowarstwo x narzędzia i maszyny y 19 w. - 650
4
a Piwowarstwo x technologia y 19 w. - 650
4
a Piwowarstwo y 19 w. z Polska - 700
1
- 800
1
- 999 a EWS d 22.06.27
Dublin Core
Indeksy
- Sygnatura: 112943/2
- Autor (Twórca):
- Tytuł/nazwa obiektu : O warzeniu piwa, wyrabianiu octu, otrzymywaniu cukru z buraków, wydobywaniu krochmalu i przerabianiu go na cukier, wybijaniu olejów, i t.p. /
- Wydawca: G. Sennewald,
- Miejsce: Warszawa :
- Data: 1840.
- Język: pol
- Indeks rzeczowy :
Egzemplarze
Aby móc wypożyczać musisz mieć założoną kartę czytelnika
- Sygnatura: 112943/2