O warzeniu piwa, wyrabianiu octu, otrzymywaniu cukru z buraków, wydobywaniu krochmalu i przerabianiu go na cukier, wybijaniu olejów, i t.p. /

Katalog
Nowe Druki
Pobierz opis bibliograficzny

Opis

  • Autor : BEŁZA, Józef (1805-1888).
  • Tytuł : O warzeniu piwa, wyrabianiu octu, otrzymywaniu cukru z buraków, wydobywaniu krochmalu i przerabianiu go na cukier, wybijaniu olejów, i t.p. / przez Józefa Bełzę ; z uwagami praktycznemi nad warzeniem piwa przez Karola Kurka.
  • Współtwórca : Kurek, Karol (1800-?).
  • Adres wydawniczy: Warszawa : G. Sennewald, 1840.
  • Opis fizyczny: 198, [10] s., 1 tabl. ; 19 cm.
  • Język : pol
  • Katalog : Estr. XIX Wydanie nowe t. 2, s. 169.
  • Temat:
    • Piwowarstwo narzędzia i maszyny 19 w.
    • Piwowarstwo technologia 19 w.
    • Piwowarstwo 19 w. Polska
    • Bełza, Józef (1805-1888). Zasady technologii chemicznej gospodarskiej cz. 2

MARC

  • 001 a BK
  • 008 a 2022
  • 041
    0
     
    a pol
  • 100
    1
     
    a BEŁZA, Józef d (1805-1888).
  • 245
    1
    0
    a O warzeniu piwa, wyrabianiu octu, otrzymywaniu cukru z buraków, wydobywaniu krochmalu i przerabianiu go na cukier, wybijaniu olejów, i t.p. / c przez Józefa Bełzę ; z uwagami praktycznemi nad warzeniem piwa przez Karola Kurka.
  • 260 a Warszawa : b G. Sennewald, c 1840.
  • 300 a 198, [10] s., 1 tabl. ; c 19 cm.
  • 490
    1
     
    a Zasady technologii chemicznej gospodarskiej / przez Józefa Bełzę ; v cz. 2
  • 500 a Z 1 tablicą rycin.
  • 510 a Estr. XIX Wydanie nowe c t. 2, s. 169.
  • 650
     
    4
    a Piwowarstwo x narzędzia i maszyny y 19 w.
  • 650
     
    4
    a Piwowarstwo x technologia y 19 w.
  • 650
     
    4
    a Piwowarstwo y 19 w. z Polska
  • 700
    1
     
    a Kurek, Karol d (1800-?).
  • 800
    1
     
    a Bełza, Józef d (1805-1888). t Zasady technologii chemicznej gospodarskiej v cz. 2
  • 999 a EWS d 22.06.27

Dublin Core

Egzemplarze

  • Sygnatura: 112943/2