Anweisung vermittelst eines neuen Verfahrens Schokolate und Kaffee zu bereiten, auf die beste Art zu kochen und beide zu eben so gesunden als wohlschmeckenden Getränken zu machen /
Opis
- Autor : BOREUX, J. G.
- Tytuł : Anweisung vermittelst eines neuen Verfahrens Schokolate und Kaffee zu bereiten, auf die beste Art zu kochen und beide zu eben so gesunden als wohlschmeckenden Getränken zu machen / Boreux ; hrsg. von Christian Gotthold Eschenbach.
- Współtwórca :
- Eschenbach, Christian Gotthold (1753-1831). Wyd.
- Thon, Christian Friedrich Gottlieb (1773-1844). Grove's Neuerfundene Methode, den Caffee
- Adres wydawniczy: Leipzig : bei J. C. Hinrichs, 1805.
- Opis fizyczny: 14 s., 2 tabl. : il. (kolor.) ; 23 cm.
- Język : ger
- Alfabet : Tekst niem. Alf. got.
- Oryginał : Tekst niem. Alf. got.
- Proweniencja : [Biblioteka Kórnicka Katalog K. W. Kielisińskiego] 45[]3. - [nakl., częśc. udarta] Biblioteka Kórnicka Katalog K. W. Kielisińskiego Kielisiński, Kajetan Wincenty (1808-1849)
- Temat:
- Kakao kucharstwo i przetwórstwo 19 w.
- Napoje bezalkoholowe kucharstwo i przetwórstwo 19 w.
- Metody.
- Kawa.
- Czekolada.
MARC
- 000 @ 01522nas 2200277 450
- 001 a BK
- 008 a 2022
- 041
0
- 100
1
- 245
1
0
a Anweisung vermittelst eines neuen Verfahrens Schokolate und Kaffee zu bereiten, auf die beste Art zu kochen und beide zu eben so gesunden als wohlschmeckenden Getränken zu machen / c Boreux ; hrsg. von Christian Gotthold Eschenbach. - 260 a Leipzig : b bei J. C. Hinrichs, c 1805.
- 300 a 14 s., 2 tabl. : b il. (kolor.) ; c 23 cm.
- 500 a Zaw. (luz.): Grove's Neuerfundene Methode, den Caffee so zu brennen und zuzubereiten [...] / hrsg. v. C. G. Thon, (Quedlinburg und Leipzig, Ernst'sche Buchhandlung, [19 w.], Gedruckt bei F. Fritsch in Nordhausen), 4 s.
- 546 a Tekst niem. b Alf. got.
- 561 a [Biblioteka Kórnicka Katalog K. W. Kielisińskiego] 45[]3. - [nakl., częśc. udarta] w Biblioteka Kórnicka Katalog K. W. Kielisińskiego w Kielisiński, Kajetan Wincenty (1808-1849)
- 650
4
a Kakao x kucharstwo i przetwórstwo y 19 w. - 650
4
a Napoje bezalkoholowe x kucharstwo i przetwórstwo y 19 w. - 650
4
a Metody. - 650
4
a Kawa. - 650
4
a Czekolada. - 700
1
- 700
1
2
a Thon, Christian Friedrich Gottlieb d (1773-1844). t Grove's Neuerfundene Methode, den Caffee - 856
4
1
u https://www.wbc.poznan.pl/dlibra/publication/609877 - 856
4
1
u https://www.wbc.poznan.pl/dlibra/publication/609878 - 999 a EWS d 22.08.05
Dublin Core
Indeksy
- Sygnatura: 29537
- Autor (Twórca):
- Tytuł/nazwa obiektu : Anweisung vermittelst eines neuen Verfahrens Schokolate und Kaffee zu bereiten, auf die beste Art zu kochen und beide zu eben so gesunden als wohlschmeckenden Getränken zu machen /
- Wydawca: bei J. C. Hinrichs,
- Miejsce: Leipzig :
- Data: 1805.
- Język: ger
- Indeks rzeczowy :
- Proweniencja właściciel :
Egzemplarze
Aby móc wypożyczać musisz mieć założoną kartę czytelnika
- Sygnatura: 29537
- Lokalizacja egzemplarza: Magazyn Druków Nowych