Anweisung vermittelst eines neuen Verfahrens Schokolate und Kaffee zu bereiten, auf die beste Art zu kochen und beide zu eben so gesunden als wohlschmeckenden Getränken zu machen /

Katalog
Nowe Druki
Pobierz opis bibliograficzny

Opis

  • Autor : BOREUX, J. G.
  • Tytuł : Anweisung vermittelst eines neuen Verfahrens Schokolate und Kaffee zu bereiten, auf die beste Art zu kochen und beide zu eben so gesunden als wohlschmeckenden Getränken zu machen / Boreux ; hrsg. von Christian Gotthold Eschenbach.
  • Współtwórca :
    • Eschenbach, Christian Gotthold (1753-1831). Wyd.
    • Thon, Christian Friedrich Gottlieb (1773-1844). Grove's Neuerfundene Methode, den Caffee
  • Adres wydawniczy: Leipzig : bei J. C. Hinrichs, 1805.
  • Opis fizyczny: 14 s., 2 tabl. : il. (kolor.) ; 23 cm.
  • Język : ger
  • Alfabet : Tekst niem. Alf. got.
  • Oryginał : Tekst niem. Alf. got.
  • Proweniencja : [Biblioteka Kórnicka Katalog K. W. Kielisińskiego] 45[]3. - [nakl., częśc. udarta] Biblioteka Kórnicka Katalog K. W. Kielisińskiego Kielisiński, Kajetan Wincenty (1808-1849)
  • Temat:
    • Kakao kucharstwo i przetwórstwo 19 w.
    • Napoje bezalkoholowe kucharstwo i przetwórstwo 19 w.
    • Metody.
    • Kawa.
    • Czekolada.

MARC

  • 000 @ 01522nas 2200277 450
  • 001 a BK
  • 008 a 2022
  • 041
    0
     
    a ger
  • 100
    1
     
    a BOREUX, J. G.
  • 245
    1
    0
    a Anweisung vermittelst eines neuen Verfahrens Schokolate und Kaffee zu bereiten, auf die beste Art zu kochen und beide zu eben so gesunden als wohlschmeckenden Getränken zu machen / c Boreux ; hrsg. von Christian Gotthold Eschenbach.
  • 260 a Leipzig : b bei J. C. Hinrichs, c 1805.
  • 300 a 14 s., 2 tabl. : b il. (kolor.) ; c 23 cm.
  • 500 a Zaw. (luz.): Grove's Neuerfundene Methode, den Caffee so zu brennen und zuzubereiten [...] / hrsg. v. C. G. Thon, (Quedlinburg und Leipzig, Ernst'sche Buchhandlung, [19 w.], Gedruckt bei F. Fritsch in Nordhausen), 4 s.
  • 546 a Tekst niem. b Alf. got.
  • 561 a [Biblioteka Kórnicka Katalog K. W. Kielisińskiego] 45[]3. - [nakl., częśc. udarta] w Biblioteka Kórnicka Katalog K. W. Kielisińskiego w Kielisiński, Kajetan Wincenty (1808-1849)
  • 650
     
    4
    a Kakao x kucharstwo i przetwórstwo y 19 w.
  • 650
     
    4
    a Napoje bezalkoholowe x kucharstwo i przetwórstwo y 19 w.
  • 650
     
    4
    a Metody.
  • 650
     
    4
    a Kawa.
  • 650
     
    4
    a Czekolada.
  • 700
    1
     
    a Eschenbach, Christian Gotthold d (1753-1831). e Wyd.
  • 700
    1
    2
    a Thon, Christian Friedrich Gottlieb d (1773-1844). t Grove's Neuerfundene Methode, den Caffee
  • 856
    4
    1
    u https://www.wbc.poznan.pl/dlibra/publication/609877
  • 856
    4
    1
    u https://www.wbc.poznan.pl/dlibra/publication/609878
  • 999 a EWS d 22.08.05

Dublin Core

Egzemplarze

  • Sygnatura: 29537
  • Lokalizacja egzemplarza: Magazyn Druków Nowych