Wydawnictwa Źródłowe Komisji Historycznej

Katalog
Czasopisma
Pobierz opis bibliograficzny

Opis

  • Sygnatura : PDz Cz 22053
  • Tytuł : Wydawnictwa Źródłowe Komisji Historycznej
  • Redaktor : Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk
  • Miejsce wydania : Poznań Polska
  • Data wydania : 1921-
  • Opis fizyczny :
  • Częstotliwość : Niereg.
  • Numeracja :
    • T. 1, 1921 Poniatowski J. Korespondencya [...] z Francyą 1807-1808
    • T. 2, 1923 Poniatowski J. Korespondencya [...] z Francyą 1809
    • T. 3, 1928 Poniatowski J. Korespondencya [...] z Francyą 1810-1811
    • T. 4, 1929 Poniatowski J. Korespondencya Księcia [...] 1812
    • T. 5, 1929 Poniatowski J. Korespondencya [...] z Francyą 1813
    • T. 6 [nie wyd.]
    • T. 7, 1925 Kaczmarczyk K. Akta radzieckie poznańskie [...] T. 1, 1434-1470
    • T. 9, 1948 Kaczmarczyk K. Akta radzieckie poznańskie [...] T. 3, 1502-1506
    • T. 10, 1950 Nowacki J. Księga uposażenia diecezji poznańskiej z roku 1510 [...]
    • T. 11, 1952 Volumina legum. T. 10
    • T. 12, 1956 Grot Zdzisław Protokoły posiedzeń Koła Polskiego w Berlinie. T. 1, Lata Wiosny Ludów 1849-1851
    • T. 12a, 1957 Dworzaczek W. Akta sejmikowe województwa poznańskiego i kaliskiego. T. 1, cz. 1
    • T. 14, 1959 Bielecka J. Instrukcje gospodarcze dla majatków wielkopolskich w pierwszej połowie XIX wieku
    • T. 15, 1960 Kaczmarczyk K. Rzyski K. Księga ziemska poznańska [...]
    • T. 16, 1962 Dworzaczek W. Akta sejmikowe. T. 1, cz. 2
    • T. 17, 1975 Codex diplomaticus Maioris Poloniae. Seria nowa, z. 1
    • T. 18, 1982 [sygn.: 39406/6] Codex diplomaticus Maioris Poloniae. T. 6
    • T. 19, 1985 [sygn.: 39406/7] Codex diplomaticus Maioris Poloniae. T. 7
    • T. 20, 1989 [sygn.: 39406/8] Codex diplomaticus Maioris Poloniae. T. 8
    • T. 21, 1990 [sygn.: 39406/9] Codex diplomaticus Maioris Poloniae. T. 9
    • T. 22, 1991 Jurek T. Księga ziemska kaliska 1400-1409
  • Uwagi : Tekst pol.
  • Hasła przedmiotowe : Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk

MARC

  • 001 %a Kór-Z
  • 008 %a 2003
  • 130 %a WYDAWNICTWA
  • 245 %a Wydawnictwa Źródłowe Komisji Historycznej %c Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk
  • 260 %a Poznań %c 1921- %k Polska
  • 300 %c
  • 310 %a Niereg.
  • 362 %a T. 1, 1921 %b Poniatowski J. %c Korespondencya [...] z Francyą 1807-1808
  • 362 %a T. 2, 1923 %b Poniatowski J. %c Korespondencya [...] z Francyą 1809
  • 362 %a T. 3, 1928 %b Poniatowski J. %c Korespondencya [...] z Francyą 1810-1811
  • 362 %a T. 4, 1929 %b Poniatowski J. %c Korespondencya Księcia [...] 1812
  • 362 %a T. 5, 1929 %b Poniatowski J. %c Korespondencya [...] z Francyą 1813
  • 362 %a T. 6 [nie wyd.]
  • 362 %a T. 7, 1925 %b Kaczmarczyk K. %c Akta radzieckie poznańskie [...] T. 1, 1434-1470
  • 362 %a T. 9, 1948 %b Kaczmarczyk K. %c Akta radzieckie poznańskie [...] T. 3, 1502-1506
  • 362 %a T. 10, 1950 %b Nowacki J. %c Księga uposażenia diecezji poznańskiej z roku 1510 [...]
  • 362 %a T. 11, 1952 %c Volumina legum. T. 10
  • 362 %a T. 12, 1956 %b Grot Zdzisław %c Protokoły posiedzeń Koła Polskiego w Berlinie. T. 1, Lata Wiosny Ludów 1849-1851
  • 362 %a T. 12a, 1957 %b Dworzaczek W. %c Akta sejmikowe województwa poznańskiego i kaliskiego. T. 1, cz. 1
  • 362 %a T. 14, 1959 %b Bielecka J. %c Instrukcje gospodarcze dla majatków wielkopolskich w pierwszej połowie XIX wieku
  • 362 %a T. 15, 1960 %b Kaczmarczyk K. %b Rzyski K. %c Księga ziemska poznańska [...]
  • 362 %a T. 16, 1962 %b Dworzaczek W. %c Akta sejmikowe. T. 1, cz. 2
  • 362 %a T. 17, 1975 %c Codex diplomaticus Maioris Poloniae. Seria nowa, z. 1
  • 362 %a T. 18, 1982 [sygn.: 39406/6] %c Codex diplomaticus Maioris Poloniae. T. 6
  • 362 %a T. 19, 1985 [sygn.: 39406/7] %c Codex diplomaticus Maioris Poloniae. T. 7
  • 362 %a T. 20, 1989 [sygn.: 39406/8] %c Codex diplomaticus Maioris Poloniae. T. 8
  • 362 %a T. 21, 1990 [sygn.: 39406/9] %c Codex diplomaticus Maioris Poloniae. T. 9
  • 362 %a T. 22, 1991 %b Jurek T. %c Księga ziemska kaliska 1400-1409
  • 546 %a Tekst pol.
  • 710 %a Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk
  • 852 %j PDz Cz 22053

Indeksy

Egzemplarze

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1921

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1923

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1925

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1928

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1929

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1948

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1950

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1952

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1956

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1957

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1959

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1960

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1962

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1975

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1982

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1985

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1989

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1990

    • Sygnatura: PDz Cz 22053/1991