Biblioteka klassiků řeckych a řimskych

Katalog
Czasopisma
Pobierz opis bibliograficzny

Opis

  • Sygnatura : Cz 21959
  • Tytuł : Biblioteka klassiků řeckych a řimskych
  • Wydawca : Česke Akademia Vǐd a Uměni
  • Miejsce wydania : Praha Czechy
  • Data wydania : 1902-
  • Opis fizyczny :
  • Częstotliwość : Niereg.
  • Numeracja :
    • Č. 5, 1902 Homerus Odysseia 1
    • Č. 6, 1903 Svetonius T.G. Životopisy XII cisařů Żimskych
    • Č. 7, 1902 Velleius Paterculus G. Dějiny řimske
    • Č. 8, 1904 Plautus T.M. Mostellaria
    • Č. 11, 1905 Justina M.J. Vytah z dějin Filipskych Pompeia Troga
    • Č. 12, 1905 Homerus Ilias
    • Č. 13, 1906 Thukydidovy dějiny valky Peloponeske [...], 1
    • Č. 14, 1906 Plautus T.M. Komedie Pseudolus
    • Č. 15, 1907 Thukydidovy dějiny valky Peloponeske [...], 2
    • Č. 16, 1908 Homerus Odysseia 2
    • Č. 17, 1909 Thukydidovy dějiny valky Peloponeske [...], 3
    • Č. 18, 1910 Aristophanes Jezdei
    • Č. 19, 1911 Aristophanes Lysistrate
    • Č. 20, 1912 Martialis M.V. Vybor epigramů
    • Č. 21, 1912 Euripides Hippolytos
    • Č. 31, 1924 Apollonios Apollonia Rhodskeho Argonautika
    • Č. 32, 1924 Heliodor Přiběhy Althiopske
    • Č. 33, 1925 Plato Zakony [...], 1
    • Č. 34, 1926 Plato Zakony [...], 2
    • Č. 35, 1928 Plato Listy
    • Č. 36, 1930 Lukianos Hovory zahrobni
    • Č. 37, 1932 Minařik Tacitus Corn., Letopisy, 1
    • Č. 38, 1935 Minařik Tacitus Corn., Letopisy, 2
    • Č. 39, 1936 Lucianos Sen Neboli
    • Č. 41, 1940 Plutarchus O zvědavosti, o tlachavosti, o poslouchani
  • Uwagi : Tekst czes.
  • Hasła przedmiotowe :
    • Literatura grecka
    • Literatura rzymska
    • Historia

MARC

  • 001 %a Kór-Z
  • 008 %a 2003
  • 130 %a BIBLIOTEKA
  • 245 %a Biblioteka klassiků řeckych a řimskych
  • 250 %a Vyd. 3.
  • 260 %a Praha %b Česke Akademia Vǐd a Uměni %c 1902- %k Czechy
  • 300 %c
  • 310 %a Niereg.
  • 362 %a Č. 5, 1902 %b Homerus %c Odysseia 1
  • 362 %a Č. 6, 1903 %b Svetonius T.G. %c Životopisy XII cisařů Żimskych
  • 362 %a Č. 7, 1902 %b Velleius Paterculus G. %c Dějiny řimske
  • 362 %a Č. 8, 1904 %b Plautus T.M. %c Mostellaria
  • 362 %a Č. 11, 1905 %b Justina M.J. %c Vytah z dějin Filipskych Pompeia Troga
  • 362 %a Č. 12, 1905 %b Homerus %c Ilias
  • 362 %a Č. 13, 1906 %c Thukydidovy dějiny valky Peloponeske [...], 1
  • 362 %a Č. 14, 1906 %b Plautus T.M. %c Komedie Pseudolus
  • 362 %a Č. 15, 1907 %c Thukydidovy dějiny valky Peloponeske [...], 2
  • 362 %a Č. 16, 1908 %b Homerus %c Odysseia 2
  • 362 %a Č. 17, 1909 %c Thukydidovy dějiny valky Peloponeske [...], 3
  • 362 %a Č. 18, 1910 %b Aristophanes %c Jezdei
  • 362 %a Č. 19, 1911 %b Aristophanes %c Lysistrate
  • 362 %a Č. 20, 1912 %b Martialis M.V. %c Vybor epigramů
  • 362 %a Č. 21, 1912 %b Euripides %c Hippolytos
  • 362 %a Č. 31, 1924 %b Apollonios %c Apollonia Rhodskeho Argonautika
  • 362 %a Č. 32, 1924 %b Heliodor %c Přiběhy Althiopske
  • 362 %a Č. 33, 1925 %b Plato %c Zakony [...], 1
  • 362 %a Č. 34, 1926 %b Plato %c Zakony [...], 2
  • 362 %a Č. 35, 1928 %b Plato %c Listy
  • 362 %a Č. 36, 1930 %b Lukianos %c Hovory zahrobni
  • 362 %a Č. 37, 1932 %b Minařik %c Tacitus Corn., Letopisy, 1
  • 362 %a Č. 38, 1935 %b Minařik %c Tacitus Corn., Letopisy, 2
  • 362 %a Č. 39, 1936 %b Lucianos %c Sen Neboli
  • 362 %a Č. 41, 1940 %b Plutarchus %c O zvědavosti, o tlachavosti, o poslouchani
  • 546 %a Tekst czes.
  • 650 %a Literatura grecka
  • 650 %a Literatura rzymska
  • 650 %a Historia
  • 852 %j Cz 21959

Egzemplarze

    • Sygnatura: Cz 21959/1902

    • Sygnatura: Cz 21959/1903

    • Sygnatura: Cz 21959/1904

    • Sygnatura: Cz 21959/1905

    • Sygnatura: Cz 21959/1906

    • Sygnatura: Cz 21959/1907

    • Sygnatura: Cz 21959/1908

    • Sygnatura: Cz 21959/1909

    • Sygnatura: Cz 21959/1910

    • Sygnatura: Cz 21959/1911

    • Sygnatura: Cz 21959/1912

    • Sygnatura: Cz 21959/1924

    • Sygnatura: Cz 21959/1925

    • Sygnatura: Cz 21959/1926

    • Sygnatura: Cz 21959/1928

    • Sygnatura: Cz 21959/1930

    • Sygnatura: Cz 21959/1932

    • Sygnatura: Cz 21959/1935

    • Sygnatura: Cz 21959/1936

    • Sygnatura: Cz 21959/1940