Nowe Książki

Katalog
Czasopisma
Pobierz opis bibliograficzny

Opis

  • Sygnatura : Cz 21957
  • Tytuł : Nowe Książki przegląd nowości wydawniczych
  • Wydawca : Polskie Towarzystwo Wydawców Książek
  • Miejsce wydania : Warszawa Polska
  • Data wydania : 1949-
  • Opis fizyczny :
  • Częstotliwość :
    • Dwutygodnik 1949-1981
    • Miesięcznik 1982-
  • Numeracja :
    • R. 1, 1949, nr 1-4
    • R. 2, 1950, nr 1(5) - 24(28)
    • R. 3, 1951, nr 1(29) - 24(52)
    • R. 4, 1952, nr 1(53) - 12(64)
    • R. 5, 1953, nr 1(66) - 24(88)
    • R. 6, 1954, nr 1(89) - 24(112)
    • R. 7, 1955, nr 1(113) - 24(136)
    • R. 8, 1956, nr 2(138) - 23(159)
    • R. 9, 1957, nr 1(161) - 24(184)
    • R. 10, 1958, nr 1(185) - 24(208)
    • R. 11, 1959, nr 1(209) - 24(232)
    • R. 12, 1960, nr 1-24
    • R. 13, 1961, nr 1-24
    • R. 14, 1962, nr 1-24
    • R. 15, 1963, nr 1-24
    • R. 16, 1964, nr 1-24
    • 1965, nr 1-24
    • 1966, nr 1-24
    • 1967, nr 1-24
    • 1968, nr 1-24
    • 1969, nr 1-24
    • 1970, nr 1-24
    • 1971, nr 1-24
    • 1972, nr 1-24
    • 1973, nr 1-24
    • 1974, nr 1-24
    • 1975, nr 1-21, 23-24
    • 1976, nr 1-24
    • 1977, nr 1-24
    • 1978, nr 1-24
    • 1979, nr 1-24
    • 1980, nr 1-24
    • 1981, nr 1-22
    • 1982, nr 1-4
    • 1983, nr 1-12
    • 1984, nr 1-12
    • 1985, nr 1-12
    • 1986, nr 1-12
    • 1987, nr 1-12
    • 1988, nr 1-12
    • 1989, nr 1-12
    • 1990, nr 1-12
    • 1991, nr 1-8, 10-12 + [dod.]
    • 1992, nr 1-12 + [dod.]
    • 1993, nr 1-12 + [dod.]
    • 1994, nr 1-12 + [dod.]
    • 1995, nr 1-12 + [dod.]
    • 1996, nr 1-12 + [dod.]
    • 1997, nr 1-12 + [dod.]
    • 1998, nr 1-12 + [dod.]
    • 1999, nr 1-12 + [dod.]
    • 2000, nr 1-12 + [dod.]
    • 2001, nr 1-12 + [dod.]
    • 2002, nr 1-12 + [dod.]
    • 2003, nr 1-12 + [dod.]
    • 2004, nr 1-12 + [dod.]
    • 2005, nr 1-12 + [dod.]
    • 2006, nr 1-12 + [dod.]
    • 2007, nr 1-12 + [dod.]
    • 2008, nr 2-11 + [dod.]
    • 2009, nr 1-12 + [dod.]
    • 2010, nr 1-11 + [dod.]
    • 2011, nr 1-12 + [dod.]
    • 2012, nr 1-12 + [dod.]
    • 2013, nr 2-12 + [dod.]
    • 2014, nr 1-12 + [dod.]
    • 2015, nr 1-12 + [dod.]
    • 2016, nr 1-12 + [dod.]
    • 2017, nr 1-12 + [dod.]
    • 2018, nr 1-12 + [dod.]
    • 2019, nr 1-12 + [dod.]
    • 2020, nr 1-2 + [dod.]
  • Uwagi :
    • Od 1983[?] r.: Miesięcznik
    • Od 1991 r. wkładka pod tyt.: Kurier
    • Od 1997 r. wkładka pod tyt.: Kurier Nowych Książek
    • p 2015 25 79 134 227 320 383 435 502 562 632 672 738 pren.
    • p 2016 26 74 142 217 286 356 424 546 594 673 740 pren.
    • p 2017 21 73 159 219 302 396 452 599 656 735 786 pren.
    • a 2018 58 99,60 zł
    • a 2019 14 99,60 zł
    • a 2020 13 102,- zł
    • Tekst pol.
  • Hasła przedmiotowe :
    • Krytyka literacka.
    • Kurier
    • Kurier Nowych Książek

MARC

  • 001 $a Kór-Z
  • 008 $a 2003
  • 130 $a NOWE
  • 245 $a Nowe Książki $b przegląd nowości wydawniczych
  • 260 $a Warszawa $b Polskie Towarzystwo Wydawców Książek $c 1949- $k Polska
  • 300 $c
  • 310 $a Dwutygodnik $b 1949-1981
  • 310 $a Miesięcznik $b 1982-
  • 362 $a R. 1, 1949, nr 1-4
  • 362 $a R. 2, 1950, nr 1(5) - 24(28)
  • 362 $a R. 3, 1951, nr 1(29) - 24(52)
  • 362 $a R. 4, 1952, nr 1(53) - 12(64)
  • 362 $a R. 5, 1953, nr 1(66) - 24(88)
  • 362 $a R. 6, 1954, nr 1(89) - 24(112)
  • 362 $a R. 7, 1955, nr 1(113) - 24(136)
  • 362 $a R. 8, 1956, nr 2(138) - 23(159)
  • 362 $a R. 9, 1957, nr 1(161) - 24(184)
  • 362 $a R. 10, 1958, nr 1(185) - 24(208)
  • 362 $a R. 11, 1959, nr 1(209) - 24(232)
  • 362 $a R. 12, 1960, nr 1-24
  • 362 $a R. 13, 1961, nr 1-24
  • 362 $a R. 14, 1962, nr 1-24
  • 362 $a R. 15, 1963, nr 1-24
  • 362 $a R. 16, 1964, nr 1-24
  • 362 $a 1965, nr 1-24
  • 362 $a 1966, nr 1-24
  • 362 $a 1967, nr 1-24
  • 362 $a 1968, nr 1-24
  • 362 $a 1969, nr 1-24
  • 362 $a 1970, nr 1-24
  • 362 $a 1971, nr 1-24
  • 362 $a 1972, nr 1-24
  • 362 $a 1973, nr 1-24
  • 362 $a 1974, nr 1-24
  • 362 $a 1975, nr 1-21, 23-24
  • 362 $a 1976, nr 1-24
  • 362 $a 1977, nr 1-24
  • 362 $a 1978, nr 1-24
  • 362 $a 1979, nr 1-24
  • 362 $a 1980, nr 1-24
  • 362 $a 1981, nr 1-22
  • 362 $a 1982, nr 1-4
  • 362 $a 1983, nr 1-12
  • 362 $a 1984, nr 1-12
  • 362 $a 1985, nr 1-12
  • 362 $a 1986, nr 1-12
  • 362 $a 1987, nr 1-12
  • 362 $a 1988, nr 1-12
  • 362 $a 1989, nr 1-12
  • 362 $a 1990, nr 1-12
  • 362 $a 1991, nr 1-8, 10-12 + [dod.]
  • 362 $a 1992, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 1993, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 1994, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 1995, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 1996, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 1997, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 1998, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 1999, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2000, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2001, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2002, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2003, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2004, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2005, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2006, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2007, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2008, nr 2-11 + [dod.]
  • 362 $a 2009, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2010, nr 1-11 + [dod.]
  • 362 $a 2011, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2012, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2013, nr 2-12 + [dod.]
  • 362 $a 2014, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2015, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2016, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2017, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2018, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2019, nr 1-12 + [dod.]
  • 362 $a 2020, nr 1-2 + [dod.]
  • 500 $a Od 1983[?] r.: Miesięcznik
  • 525 $a Od 1991 r. wkładka pod tyt.: Kurier
  • 525 $a Od 1997 r. wkładka pod tyt.: Kurier Nowych Książek
  • 541 $c p $d 2015 $e 25 $e 79 $e 134 $e 227 $e 320 $e 383 $e 435 $e 502 $e 562 $e 632 $e 672 $e 738 $h pren.
  • 541 $c p $d 2016 $e 26 $e 74 $e 142 $e 217 $e 286 $e 356 $e 424 $e 546 $e 594 $e 673 $e 740 $h pren.
  • 541 $c p $d 2017 $e 21 $e 73 $e 159 $e 219 $e 302 $e 396 $e 452 $e 599 $e 656 $e 735 $e 786 $h pren.
  • 541 $c a $d 2018 $e 58 $h 99,60 zł
  • 541 $c a $d 2019 $e 14 $h 99,60 zł
  • 541 $c a $d 2020 $e 13 $h 102,- zł
  • 546 $a Tekst pol.
  • 650 $a Krytyka literacka.
  • 770 $t Kurier
  • 770 $t Kurier Nowych Książek
  • 852 $j Cz 21957

Egzemplarze

  • Sygnatura: Cz 21957/1949
  • Sygnatura: Cz 21957/1950
  • Sygnatura: Cz 21957/1951
  • Sygnatura: Cz 21957/1952
  • Sygnatura: Cz 21957/1953
  • Sygnatura: Cz 21957/1954
  • Sygnatura: Cz 21957/1955
  • Sygnatura: Cz 21957/1956
  • Sygnatura: Cz 21957/1957
  • Sygnatura: Cz 21957/1958
  • Sygnatura: Cz 21957/1959
  • Sygnatura: Cz 21957/1960
  • Sygnatura: Cz 21957/1961
  • Sygnatura: Cz 21957/1962
  • Sygnatura: Cz 21957/1963
  • Sygnatura: Cz 21957/1964
  • Sygnatura: Cz 21957/1965
  • Sygnatura: Cz 21957/1966
  • Sygnatura: Cz 21957/1967
  • Sygnatura: Cz 21957/1968
  • Sygnatura: Cz 21957/1969
  • Sygnatura: Cz 21957/1970
  • Sygnatura: Cz 21957/1971
  • Sygnatura: Cz 21957/1972
  • Sygnatura: Cz 21957/1973
  • Sygnatura: Cz 21957/1974
  • Sygnatura: Cz 21957/1975
  • Sygnatura: Cz 21957/1976
  • Sygnatura: Cz 21957/1977
  • Sygnatura: Cz 21957/1978
  • Sygnatura: Cz 21957/1979
  • Sygnatura: Cz 21957/1980
  • Sygnatura: Cz 21957/1981
  • Sygnatura: Cz 21957/1982
  • Sygnatura: Cz 21957/1983
  • Sygnatura: Cz 21957/1984
  • Sygnatura: Cz 21957/1985
  • Sygnatura: Cz 21957/1986
  • Sygnatura: Cz 21957/1987
  • Sygnatura: Cz 21957/1988
  • Sygnatura: Cz 21957/1989
  • Sygnatura: Cz 21957/1990
  • Sygnatura: Cz 21957/1991
  • Sygnatura: Cz 21957/1992
  • Sygnatura: Cz 21957/1993
  • Sygnatura: Cz 21957/1994
  • Sygnatura: Cz 21957/1995
  • Sygnatura: Cz 21957/1996
  • Sygnatura: Cz 21957/1997
  • Sygnatura: Cz 21957/1998
  • Sygnatura: Cz 21957/1999
  • Sygnatura: Cz 21957/2000
  • Sygnatura: Cz 21957/2001
  • Sygnatura: Cz 21957/2002
  • Sygnatura: Cz 21957/2003
  • Sygnatura: Cz 21957/2004
  • Sygnatura: Cz 21957/2005
  • Sygnatura: Cz 21957/2006
  • Sygnatura: Cz 21957/2007
  • Sygnatura: Cz 21957/2008
  • Sygnatura: Cz 21957/2009
  • Sygnatura: Cz 21957/2010
  • Sygnatura: Cz 21957/2011
  • Sygnatura: Cz 21957/2012
  • Sygnatura: Cz 21957/2013
  • Sygnatura: Cz 21957/2014
  • Sygnatura: Cz 21957/2015
  • Sygnatura: Cz 21957/2016
  • Sygnatura: Cz 21957/2017
  • Sygnatura: Cz 21957/2018
  • Sygnatura: Cz 21957/2019
  • Sygnatura: Cz 21957/2020