Compendium ferculorum albo Zebranie potraw /
Opis
- Autor : CZERNIECKI, Stanisław.
- Tytuł : Compendium ferculorum albo Zebranie potraw / Stanisław Czerniecki ; wydali i oprac. Jarosław Dumanowski i Magdalena Spychaj ; z przedmową Stanisława Lubomirskiego.
- Współtwórca :
- Dumanowski, Jarosław (1967- ). Oprac.
- Spychaj, Magdalena. Oprac.
- Lubomirski, Stanisław (1931- ). Przedm.
- Adres wydawniczy: Warszawa : Muzeum Pałac w Wilanowie, 2009.
- Opis fizyczny: 240 s. : il. (także kolor.) ; 31 cm.
- Język : pol
- Temat:
- Przepisy kulinarne 17 w. Polska
- Kuchnia polska 17 w.
- Monumenta Poloniae Culinaria ; t. 1
MARC
- 001 a BK
- 008 a 2010
- 020 a 9788360959015
- 041
0
- 100
1
- 245
1
0
a Compendium ferculorum albo Zebranie potraw / c Stanisław Czerniecki ; wydali i oprac. Jarosław Dumanowski i Magdalena Spychaj ; z przedmową Stanisława Lubomirskiego. - 260 a Warszawa : b Muzeum Pałac w Wilanowie, c 2009.
- 300 a 240 s. : b il. (także kolor.) ; c 31 cm.
- 490
1
- 500 a Praca przedstawia tekst najstarszej polskiej ogłoszonej drukiem i zachowanej do naszych czasów książki kucharskiej wydanej w Krakowie w 1682 r.
- 500 a Zawiera: Słownik terminów kulinarnych używanych przez Czernieckiego s. 181-206.
- 504 a Indeks.
- 650
4
a Przepisy kulinarne y 17 w. z Polska - 650
4
a Kuchnia polska y 17 w. - 700
1
- 700
1
- 700
1
- 830
0
a Monumenta Poloniae Culinaria ; v t. 1 - 920 a 978-83-60959-01-5
- 999 a MK d 20.12.31
Dublin Core
Indeksy
- Sygnatura:
- Autor (Twórca):
- Tytuł/nazwa obiektu : Compendium ferculorum albo Zebranie potraw /
- Wydawca: Muzeum Pałac w Wilanowie,
- Miejsce: Warszawa :
- Data: 2009.
- Język: pol
- Indeks rzeczowy :
Egzemplarze
Aby móc wypożyczać musisz mieć założoną kartę czytelnika
- Sygnatura: 322462
- Sygnatura: PDz 323907