Kucharz doskonały : pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem /

Library catalog
Nowe Druki
Download bibliographic description

Description

  • Title: Kucharz doskonały : pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem / z fr. przetł. i wielą przydatkami pomnożony przez Wojciecha Wielądka ; wyd. i oprac. Jarosław Dumanowski przy współudz. Aleksandry Kleśty-Nawrockiej.
  • Co-Creator:
    • Wielądko, Wojciech Wincenty (1749-1822). Tł.
    • Dumanowski, Jarosław (1967- ). Oprac.
    • Kleśta-Nawrocka, Aleksandra. Oprac.
  • Publication: Warszawa : Toruń : Muzeum Pałac w Wilanowie ; Uniwersytet Mikołaja Kopernika, 2012.
  • Physical Description: 365, [3] s. : il. kolor., fot., portr. ; 30 cm.
  • Language: pol fre
  • Subject :
    • Kuchnia francuska 18 w.
    • Przepisy kulinarne 18 w.
    • Książki kucharskie 18 w.
    • Monumenta Poloniae Culinaria ; t. 3

MARC

  • 001 a BK
  • 008 a 2020
  • 020 a 9788363580087
  • 041
    1
     
    a pol h fre
  • 080 a 641.55/.56(083.12)
  • 080 a 392.8(44)
  • 130
    0
     
    a KUCHARZ
  • 245
    0
    0
    a Kucharz doskonały : b pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem / c z fr. przetł. i wielą przydatkami pomnożony przez Wojciecha Wielądka ; wyd. i oprac. Jarosław Dumanowski przy współudz. Aleksandry Kleśty-Nawrockiej.
  • 246
    1
     
    a Cusinière bourgeoise i Podst. przekł.:
  • 260 a Warszawa : a Toruń : b Muzeum Pałac w Wilanowie ; b Uniwersytet Mikołaja Kopernika, c 2012.
  • 300 a 365, [3] s. : b il. kolor., fot., portr. ; c 30 cm.
  • 400 a Nawrocka, Aleksandra Kleśta- zob. Kleśta-Nawrocka, Aleksandra
  • 490
    1
     
    a Monumenta Poloniae Culinaria = a Polskie Zabytki Kulinarne ; v t. 3
  • 500 a Inf. o przekł.: wstęp i s. 43.
  • 500 a Na okł. podtyt.: okazując sposób poznawania, rozbierania i sporządzania różnego rodzaju mięsiwa, ryb etc., przy tym naukę dając przezorną o mocy, czyli wyśmienitości warzywa i ziół, oraz wyborze onychże używania, tudzież robienia wódek, likworów, syropów, ciast i cukrów.
  • 504 a Indeks.
  • 534 c Warszawa 1783. p Repr., oryg.:
  • 650
     
    4
    a Kuchnia francuska y 18 w.
  • 650
     
    4
    a Przepisy kulinarne y 18 w.
  • 655
     
    4
    a Książki kucharskie y 18 w.
  • 700
    1
     
    a Wielądko, Wojciech Wincenty d (1749-1822). e Tł.
  • 700
    1
     
    a Dumanowski, Jarosław d (1967- ). e Oprac.
  • 700
    1
     
    a Kleśta-Nawrocka, Aleksandra. e Oprac.
  • 830
     
    0
    a Monumenta Poloniae Culinaria ; v t. 3
  • 920 a 978-83-63580-08-7
  • 999 a JS SD d 20.12.31

Dublin Core

Copies

  • Signature: 324865