Compendium ferculorum albo Zebranie potraw /

Library catalog
Nowe Druki
Download bibliographic description

Description

  • Author: CZERNIECKI, Stanisław.
  • Title: Compendium ferculorum albo Zebranie potraw / Stanisław Czerniecki ; wydali i oprac. Jarosław Dumanowski i Magdalena Spychaj ; z przedmową Stanisława Lubomirskiego.
  • Co-Creator:
    • Dumanowski, Jarosław (1967- ). Oprac.
    • Spychaj, Magdalena. Oprac.
    • Lubomirski, Stanisław (1931- ). Przedm.
  • Publication: Warszawa : Muzeum Pałac w Wilanowie, 2009.
  • Physical Description: 240 s. : il. (także kolor.) ; 31 cm.
  • Language: pol
  • Subject :
    • Przepisy kulinarne 17 w. Polska
    • Kuchnia polska 17 w.
    • Monumenta Poloniae Culinaria ; t. 1

MARC

  • 001 a BK
  • 008 a 2010
  • 020 a 9788360959015
  • 041
    0
     
    a pol
  • 100
    1
     
    a CZERNIECKI, Stanisław.
  • 245
    1
    0
    a Compendium ferculorum albo Zebranie potraw / c Stanisław Czerniecki ; wydali i oprac. Jarosław Dumanowski i Magdalena Spychaj ; z przedmową Stanisława Lubomirskiego.
  • 260 a Warszawa : b Muzeum Pałac w Wilanowie, c 2009.
  • 300 a 240 s. : b il. (także kolor.) ; c 31 cm.
  • 490
    1
     
    a Monumenta Poloniae Culinaria = Polskie Zabytki Kulinarne ; v t. 1
  • 500 a Praca przedstawia tekst najstarszej polskiej ogłoszonej drukiem i zachowanej do naszych czasów książki kucharskiej wydanej w Krakowie w 1682 r.
  • 500 a Zawiera: Słownik terminów kulinarnych używanych przez Czernieckiego s. 181-206.
  • 504 a Indeks.
  • 650
     
    4
    a Przepisy kulinarne y 17 w. z Polska
  • 650
     
    4
    a Kuchnia polska y 17 w.
  • 700
    1
     
    a Dumanowski, Jarosław d (1967- ). e Oprac.
  • 700
    1
     
    a Spychaj, Magdalena. e Oprac.
  • 700
    1
     
    a Lubomirski, Stanisław d (1931- ). e Przedm.
  • 830
     
    0
    a Monumenta Poloniae Culinaria ; v t. 1
  • 920 a 978-83-60959-01-5
  • 999 a MK d 20.12.31

Dublin Core

Copies

  • Signature: 322462
  • Signature: PDz 323907