Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej /

Library catalog
Nowe Druki
Download bibliographic description

Description

  • Author: BRILLAT-SAVARIN, Jean Anthelme (1755-1826).
  • Title: Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej / Anthelme Brillat-Savarin ; wybór oprac. Wacław Zawadzki ; przeł. i wstępem poprzedziła Joanna Guze ; il. Bertalla.
  • Co-Creator:
    • Zawadzki, Wacław (1899-1978). Oprac.
    • Guze, Joanna (1917-2009). Tł.
    • Bertall (1820-1882) Il.
  • Publication: Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy, 1973.
  • Physical Description: 263, [5] s. : il. ; 18 cm.
  • Language: pol fre
  • Subject :
    • Kucharstwo
    • Kultura stołu
    • Szkice literackie francuskie 19 w.

MARC

  • 001 a BK
  • 008 a 2013
  • 041
    1
     
    a pol h fre
  • 080 a 821.133.1-4:[930.85:392:641.5](44)"18"
  • 100
    1
     
    a BRILLAT-SAVARIN, Jean Anthelme d (1755-1826).
  • 245
    1
    0
    a Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej / c Anthelme Brillat-Savarin ; wybór oprac. Wacław Zawadzki ; przeł. i wstępem poprzedziła Joanna Guze ; il. Bertalla.
  • 246
    1
     
    a Physiologie du goût ou Meditations de gastronomie transcendante i Tyt. oryg. :
  • 246
    3
    0
    a Medytacje o gastronomii doskonałej
  • 260 a Warszawa : b Państwowy Instytut Wydawniczy, c 1973.
  • 300 a 263, [5] s. : b il. ; c 18 cm.
  • 650
     
    4
    a Kucharstwo
  • 650
     
    4
    a Kultura stołu
  • 655
     
    4
    a Szkice literackie francuskie y 19 w.
  • 700
    1
     
    a Zawadzki, Wacław d (1899-1978). e Oprac.
  • 700
    1
     
    a Guze, Joanna d (1917-2009). e Tł.
  • 700
    1
     
    a Bertall d (1820-1882) e Il.
  • 710
    2
     
    a Państwowy Instytut Wydawniczy
  • 999 a JS d 20.12.31
  • 999 a AR d 20.12.31

Dublin Core

Copies

  • Signature: 146211